Att hata att bli vuxen.

Deposition? Skatt? Hyra? Deklaration? Lön? Jobb? Egen lägenhet? Sambo? Räkningar? Utbildning?

Sedan sista året på gymnasiet började skulle man börja tänka på framtiden och vad man ville göra med den dagen efter studentmössan föll fint på huvudet.
Man skulle börja tänka på om man ville fortsätta läsa eller om man ville utforska andra saker först, heltidsjobb eller au pair i något annat land.

Jag valde tidigt att jag skulle åka till Oslo, Norge. Varför jag ville göra detta vet jag inte riktigt, antar att pengarna lockade mest. Anna var tidigt med på idén och senare kom flera med på saken.
Jag jobbade under sommaren pga att jag var den enda som ville åka på sommaren, dom andra ville vänta tills efter och jobba här hemma först. Kanske var det ett bra beslut, jag hamnade på rangatan där jag trivdes/trivs mycket bra.
Slutligen var vi alltså sex personer med i letandet efter boende i Norge efter några avhopp: Jag, Anna, Therese J, Johanna, Emma H och min syster Elin. Lät ju alldeles underbart. Alla sa att man skulle leta lägenhet först och att jobben kom automatiskt.

Emma ringer en morgon och säger att hon har en lägenhet som hon måste skriva på kontrakt på snarast. Den kostar 12500 NOK utan el. Det sved lite men när man tänker på det så är det inte så farligt delat på sex. Det som sved än mer var att sommarens alla besparingar gick åt till depositionen på 37500 NOK. Det tog tid att smälta men när vi flyttade upp alla saker blev vi glatt överraskade då lägenheten var väldigt fin och huset okej. Trapporna var åt helgotta men med tack av några vänliga polacker löste sig det också ganska smärtfritt.

Dagarna i Oslo går och jobben kom inte så på räls som folk fått oss att tro. Slit med kantinjobb tog ut våran gnista som funnits där innan och vi var plötligt inte alls lika taggade på osloidén.

Efter 7 olika jobb på kantiner, dagis och lager via olika bemanningsföretag har jag nu fått mitt 8e som jag hoppas trivas finemang på. Jag har varit på kurs med min syster och även larsson jobbar där nu. Colorline. Bra lön och man jobbar två veckor o är ledig två. Varför bo kvar i Oslo? Vi har bestämt oss för att flytta från oslo och jobba från sverige, jag elin och anna flyttar i december.

Det här med att bli sambo med 6 tjejer lät för många som en jävligt korkad idé, men faktum är att det har funkat helt ok. Men tyvärr har det gått mycket värre för vissa vänskaper. Jag har blivit ovän med min bästa vän på grund av flera missförstånd. Tråkigt som fan att det blir så men det är påfrestande att inte ha något jobb och man bråkar om jobben och då kan man också bli fruktansvärt oense. Så var fallet och nu verkar det inte vilja lösas. Nåväl.

Nu sitter jag här i Sverige, konstaterar att det är fruktansvärt jobbigt att bli vuxen som det så fint kallas. jag flyttar snart hit igen men vad ska jag göra här? Vad ska jag bli senare? Vad vill jag göra? Många frågor, få svar. Jag vet ingenting mer än att jag ska börja jobba på colorline på tisdag. Sedan om jag har mognat av att bo tillsammans med sex tjejer? Det tror jag inte...

Kommentarer
Postat av: Emma

lät ju helt underbart,men ibland är allt inte så enkelt. och det suger... men hoppas det funkar bra nu! =) ha en bra dag

Postat av: Sara

Ja jag hoppas det också, tack ska du ha! Ha en bra dag du med =)

2007-11-20 @ 16:44:12
URL: http://saaaris.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback